Китайският IT милиардер Жиа Йетинг: Ще задминем Tesla Motors

Технологии
В този блог: Основателят на Leshi тръгна по стъпките на Елон Мъск с намерение да произвежда електромобили в Китай.

Жиа Йетинг е на 41 и неговата Leshi Internet Information and Technology, занимаваща се с уеб-телевизия, има и други амбиции. В последната година компанията разработва електромобил и ще кандидатства за производствен лиценз в Китай. Екипът на Leshi смята да се опре на своя опит в "променящи света нововъведения" и е убеден, че ще задмине Tesla Motors в създаването на най-комуникативната електро кола...

Това кандидатстване ще стане възможно с обмисляната от китайското правителство възможност за издаване на лицензи за производство на автомобили на компании, които работят в други сфери.

"Това e наша мечта и страст," казва Жиа в имейл интервю за Блумбърг, без да уточнява кога новата електро кола на Leshi ще излезе на пазара.

"Вижте небето над Китай. Всички отговорни корпоративни граждани искат да помогнат за намаляване на замърсяването. Това е истината," допълва Жиа.

През април тази година Елон Мъск, който тотално промени света в много отношения – например автомобилите, соларната енергия и космическите технологии – каза, че Китай ще стане най-големия пазар за Tesla Motors задминавайки САЩ. Сега електромобилите може и да са няколко процента от автомобилите, но дали Мъск не накара цял свят да си размърда мозъците и да потегли в нови посоки?

Изглежда Tesla е на път да се сблъска с конкуренция в Китай и ако съдим по амбициите на Жиа – супер конкуренция.

Засега Жиа не издава информация за това как компанията му смята да финансира разработката на електромобили. Единствените му думи са, че те ще са "новаторски" и ще "променят автоиндустрията". Има и по-конкретна добавка: 

"Искаме не само да предизвикаме Tesla, но и ще се справим по-добре от тях!"

  Жиа Йетинг

Е, ръкавицата е хвърлена, но предизвикателството според нас е не толкова към Tesla, колкото към утвърдените автопроизводители. Това, че още нови играчи от други територии навлизат на пазара и смятат да предлагат електро коли, вместо да се занимават с изстискване на някой и други процент ДВГ ефективност е знак, който големите просто нямат право да подминат.

Предстоят интересни неща – колко интересни и дали Leshi ще задмине Tesla не знаем, но точно в това е предизвикателството – да има новости, за които тепърва ще разбираме и изпитваме.

От: Bloomberg

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

хаха, браво - китайците се събудиха! ... скоро ще трябва май да започваме да учим китайски

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари