Домашна батерия 'за стената' от Tesla Motors

Технологии
В този блог: Батерии за използване у дома се приготвя да предложи на пазара Tesla Motors.

"Опитваме се да си представим как една батерия може да изглежда готино," каза Елон Мъск в последния конферентен разговор за финансовите резултати на Tesla. Уточнението е, че става дума за нова пазарна ниша – Tesla Motors смята да предлага батерии за домашно (и бизнес) използване, които ще могат да се монтират и на стена...

Идеята на такава батерия е, че ако имаш соларни панели на покрива, можеш да си съхраняваш произведената от тях енергия. Така си имаш ток не само през деня, но и вечер. А другото готино е, че тази съхранена в батерията енергия ти е на разположение и когато е облачно и панелите не работят ефективно.

"Някои от батериите може да изглеждат като тази на Model S – нещо плоско с дебелина под 15 см, монтирано на стена, с красив капак, вграден двупосочен инвертор и  plug and play," предложи малко подробности Мъск.

Допълнителни детайли до края на разговора не бяха предоставени, но Мъск потвърди, че производството на такива батерии за домашна употреба може да започне до шест месеца.

Техническият директор на Tesla Джонатан Стробъл разясни накратко модела с думите, че домашните батерии няма да служат само като устройства за аварийно захранване. "В дългосрочен план търсенето на стационарни системи за съхранение на електроенергия ще бъде много силно. Положили сме много усилия в това направление и сме разговаряли с големите енергийни компании и ЕРП-та."

Интересно е с какъв капацитет Tesla ще предлага подобни домашни батерии. Говори се за 10 кВтч, което за домашни условия може да върши добра работа, но може и да е недостатъчно – зависи от потреблението.

Предстои да разберем, а със сигурност и много компании ще се заинтересуват от предложението. На бизнес ниво има повече условия за монтиране на соларни панели и батерии за съхраняване на енергията от тях.

А това с красивия капак отсега го виждаме като влияещ емоционално на решението за сдобиване с домашна батерия елемент. Може да е с някакъв пасващ на мебелите дизайн, с някаква любима снимка или графика. Като нищо може да се превърне в поредната модна мания сред хората, които имат условия за монтиране на батерия в къщи, гаража или където там е възможно.

Как ти се вижда да си имаш голяма батерия на стената в хола?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения