Община Бургас инвестира в нова eCars зарядна станция за Парк Арена ОЗК

Зарядни станции

В този блог: Впечатляващият Парк Арена плувен комплекс в Бургас получи първа зарядна станция.

Инициативата е на Община Бургас, зареждачката е от eCars, а самото съоръжение е уникално и единствено по рода си нашия регион.

Зарядната станция е eCars IDA с мощност 22 кВт и зареждането е безплатно, като разбира се е насочено към ползвателите на комплекса. Още по време на огледа на място преди монтажа на станцията управителят на комплекса Ивелин ни разведе вътре ииии... много яко – басейнът е направен изключително професионално, с много модерни системи и дори възможност да се наблюдава под водата. Ъммм, само професионално :).

Като сме подкарали за комплекс, да разкажем както си трябва:

Парк Арена ОЗК е новопостроен и многофункционален спортен комплекс, намиращ се в бургаския жилищен комплекс Славейков. Изграден е на площ от 23 000 кв. м., с множество съоръжения:

  • Закрит плувен басейн;
  • Футболно игрище;
  • Открити тенис кортове;
  • Съблекални – вътрешни и външни;
  • Фитнес зала;
  • Сауна;
  • Парна баня;
  • Кафене;
  • Детска площадка; и
  • Наземен паркинг с капацитет 167 парко места и 4 за автобуси.

Комплексът се намира съвсем близо до МОЛ Галерия Бургас, както и Кауфланд, Практикер, Айко и парк Света Троица (Славейков), с лице към големия бул. Янко Комитов. Разстоянието до центъра на града е около 2.5 км.

В Парк Арена ОЗК предлагат целогодишни и сезонни услуги за развитие на активна спортна дейност, с работно време от 8 до 22 часа, което позволява 14 часа натоварване на съоръженията и използване на услугите.

Плувният  басейн е закрит, с олимпийски размери 25 м на 50 м, дълбочина от 2 до 3 м и с максимален капацитет 100 човека/час. В басейна е изградена подвижна напречна платформа, която позволява разделянето на басейна на две отделни функционални части и доста ни впечатли. Това позволява формирането на коридори с различна  дължина и капацитет.

Съоръжението е предназначено за целогодишно ползване, с капацитет на трибуните 1 200 седящи места, както и допълнителни трибуни за хора с увреждания с капацитет до 20 човека.

Основните спортове, които могат да бъдат практикувани в плувния басейн, са плуване, водна топка и синхронно плуване. Допълнителни спортове, за които функционалностите на съоръжението благоприятстват, са: водолазен спорт и гмуркане, водно спасяване.

Футболното игрище е открит с размери 60 м. на 40 м. с капацитет 22 играчи +1. Има възможност за разделяне на терена на две части, за да се оформят две по-малки футболни игрища с размери 30 м. на 40 м. Покритието на терена е изкуствена трева. В непосредствена близост има изградени два броя съблекални с капацитет 11 + 2 човека. Футболното игрище разполага с обособено осветление с възможност за ползване през тъмната част от денонощието.
Теренът е предвиден за осъществяване на следните видове спорт: футбол, мини футбол, ръгби.

Тенис кортовете са два, с твърда настилка и размери 23,77 на 8,23м. и както и футболното игрище могат да се използват при подходящи климатични условия, поради своето разположение- на открито. Климатът в Бургаска област позволява средна ползваемост в месеци около 9 месеца на футболните стадиони и 8 месеца на тенис кортовете.

Фитнес залата е разположена в закрито помещение от 140 кв.м., обзаведена с оборудване Tehno gym за кардио и различни видове бодибилдинг упражнения. Капацитетът е 10- 12 човека / час. Фитнес залата е предназначена за целогодишно използване.

Термална зона включва парна баня, сауна и отделно обособено помещение за масаж. Капацитетът на всяко от съоръженията е 5 човека / час. Предназначени са за осъществяване на спа и уелнес дейности целогодишно.

И това не е всичко. Съоръжението е подходящо и за други видове дейности, на открито в тревните площи:

  • Йога, йога за бременни и йога за деца, аеробика, тае-бо и други;
  • Тим билдинг чрез наемане на част или целия спортен комплекс;
  • Ученически състезания, спортни лагери, игри и хепънинги;
  • Концерти и представления.

И още една важна информация – цените (тънки са) за използване на плувният басейн за 60 мин:

  • Посетители над 18 годишна възраст  - 10 лв
  • Ученици,студенти,пенсионери – 7 лв

От нас поздравления за Община Бургас за невероятното съоръжение и новата зарядна станция, която може скоро да си намери още дружки :)

Новата зареждачка, естествено, вече е във ВсичкоТок.

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ние искаме не какви да е а зарядни станции за електромобили с мощност 350 кВт и нагоре за супер бързо зареждане.

Дамян Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари