Print this page
Петък, 11 Март 2011 18:22

Запознайте се с електромобила C-ZEN на Courb и Valence

От
Courb-C-ZEN

На тазгодишното автоизложение в Женева беше представен концептуален модел електрическа кола, с дизайн на Courb и захранване от Valence Tehnology. Марката и е C-ZEN, притежава 15-киловатов електромотор и литиево-желязна–магнезиево–фосфатна батерия (LiFeMgPO4), която е един от патентите на фирмата Valence. Постигайки впечатляващите 200 км преход и скорост от почти 110 км/ч, електроколата е насочена към населението на градските райони, към младите потребители населяващи европейските градове.

Уникалната технология на батерията е представяна като "незамърсяваща" и способна да издържи на продължителна работа при висока температура, без това да се отрази на общото поведение на колата. Американският производител Valence също така обещава дълъг живот и сериозна издържливост на продукта си.

Ко-производителят Courb твърди, че електромобила може да бъде свободно управляван в повечето държави в Европа, но все пак това е само концептуален автомобил и не очакваме в скоро време свистенето му по улиците на Париж или Лондон. А си струва, дори и само за да видиш как хората се обръщат след C-ZEN.

Прочетено 1091 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:05
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.