Print this page
Понеделник, 14 Март 2011 18:41

6.6 kW бордовото зарядно на Leaf e на етап проучване

От
Nissan Leaf бързо зареждане

Миналата седмица Green Car Reports заяви, че Nissan работи върху подобрена система за зареждане, с която всъщност да се зарежда за по-кратко време захранвания с акумулатор модел Leaf. Цитирайки директорa на продуктовото планиране на Nissan, Марк Пери, GCR публикува, че автопроизводителят ще предложи такава система на Leaf "в рамките на година или по-малко."

Plug-in Cars се свърза с Nissan за изяснения относно бордовото зарядното устройство на Leaf и според Пери, GCR са "спекулирали" по отношение на този въпрос. Пери каза за Plug-in Cars, че Nissan просто "проучва" възможността да предложат подобрено зарядно устройство.

В тази връзка Пери каза, че в японският завод на Nissan в Опама се налага да се включат смени в извънработно време и през почивните дни, за да се увеличи производството на Leaf и смятат да достигнат планираните 10 000 бр. електрически устройства до края на този месец. Въпреки това, потвърждението на Пери дойде преди разрушителното земетресение и вълните цунами да спрат автомобилното производство в по-голямата част от Япония, така че ще изчакаме да видим каква ще е ситуацията в близко бъдеще.

Прочетено 1045 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:05
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.