Print this page
Петък, 25 Февруари 2011 21:26

Mitsubishi i-MiEV с топ резултат в краш тестовете на NCAP

От
Mitsubishi i-MiEV NCAP краш тест

От представянето си в Япония през юли 2009г. Mitsubishi i-MIEV се очертава като един от най-продаваните електрически автомобили. Вероятно това се дължи на факта, че се предлага в 15 европейски държави, но има и още нещо. Само преди дни яйцевидният модел стана първият електромобил, който премина краш-тестовете, провеждани от Euro NCAP (европейска програма за оценка безопасността на нови автомобили).

Е, как се справи i-MiEV? Миниатюрната кола спечели четири от петте звезди на NCAP, а липсващата звезда със сигурност не е заради задвижващата система. В изявлението си организацията казва:

"Постигнатият похвален резултат показва, че с безопасността при електромобилите не се прави компромис. i-MiEV споделя постижението си с двата си близнака, моделите C-Zero на Citroen и iOn на Peugeot, които имат същите дизайн и ниво на обезопасяване."

Генералният секретар на NCAP, д-р М. ван Ратинген добави още:

"Признаваме усилията, положени от Mitsubishi да докажат, че електрически захранваните коли могат да бъдат толкова безопасни, колкото и останалите. Това означава, че резултат от пет звезди в бъдеще не е невъзможен."

Краш-тестовете показват, че двигателят на е-мобила е правилно изолиран от купето и по него няма причинени вътрешни или външни щети.

За нас остава въпроса щетите по двигателя ли са важни или по пътниците в колата, но може би отговора ще донесе липсващата 5 звезда на i-MiEV

Източник: green.autoblog.com
Прочетено 1248 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:03
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.