Print this page
Четвъртък, 14 Април 2011 10:06

Тестов електромобил на базата на Volkswagen Lupo

От

Отделът по динамика и контрол при Технологичния университет в Айндховен е разработил задвижвана с батерия електрическа кола, базирана на Volkswagen Lupo.

Превозното средство, известно още като VW Up официално бе пуснато тази седмица и съчетава ниско тегло от 1060 кг с голяма батерия от 27 киловатчаса. Колата предлага увеличение на пробега между 30 и 50 на сто в сравнение със съществуващите на пазара в момента електрически превозни средства. Максималната скорост е 130 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч е за 12 секунди.

Освен това, колата е с батерия Thundersky - литиево-железен фосфат, със сравнително ниска цена - по-малко от € 300/kWh. Одобрена е от холандските власти за технически контрол и е позволено да се движи по цялата пътна мрежа.

Изследователският електромобил, базиран на VW Lupo, е разработен за наблюдение на батериите, потреблението на енергия, задвижващата система и динамиката на превозното средство. Други изследователски проекти, в които колата ще участва,  включват: анализ на показателите на превозното средство, оценка на пробега, размерът на батерията, ефективно отопление на интериора, изпитване и моделиране на компоненти, анализ на регенеративно спиране, пълно моделиране на електромобила, електрически сервоусилвател на волана, софтуер за управление на превозното средство и разработването на потребителския интерфейс за информиране на водача за състоянието на превозното средство.

Прочетено 1541 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:36
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.