Понеделник, 18 Април 2011 07:20

Hyundai Blue2 на водород – седанът на бъдещето

От
Хюндай с водородни горивни клетки

На ежегодното мотор-шоу в Сеул, което се провежда от 1-10. април, тази година взеха участие 139 фирми от 8 държави. Нека обърнем внимание на Hyundai Blue2-заслужава си, а по-всичко личи, че за този водороден красавец тепърва ще се говори. Ние се надяваме да се появи и на нашия пазар скоро.

В началото на април, на автоизложението в столицата на Южна Корея, Сеул, на щанда на автогиганта Hyundai заблестя нова звезда. Официално бе представен моделът Blue2 - луксозен седан, задвижван от хидрогенен електрически мотор с мощност малко над 120 к.с.

Хюндай Блу2 беше от най-интересните коли в Сеул

Нивото на отделяни вредни емисии е нулево, а това на оборудване и изпълнение на производството - супер-високо. Името на модела е комбинация от първата част на наименованието на еко-линията на Hyundai (Blue Drive) и цифрата от H2 (химичната формула на водорода). Иначе, дизайнът на колата е определян като спортен и футуристичен. Екстериорът е замислен така, че да кореспондира с интериора. Асиметричната форма на арматурното табло, както и автоматичните врати на Blue2 (отварят се с код, само при приближаването на собственика към колата) са конструирани така, че да е достъпът до купето да е максимално удобен.

Дори сензорните екрани са от органични кристали

Разходът на водород е сведен до минимум, благодарение и на джантите от свръх лека сплав, на които са поставени гуми с особено ефективно сцепление и ниско съпротивление. За комфортна на пътниците са осигурени редица мултимедийни джаджи, а водачът разполага с камери, заменили огледалата за обратно виждане.

Hyundai Blue2 дава индикации за сериозните намерения на автопроизводителя от Корея, към разработването на електрическите двигатели с водородни горивни клетки. Това вероятно ще очертае новата насока, която фирмата ще предприеме в производството си, за развитие на моторите с алтернативни еко-горива.

Източник:LookForEngine.com

Прочетено 3153 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:31
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.