Print this page
Сряда, 20 Април 2011 19:30

Mitsubishi i-MiEV под наем в Лондон от Hertz

От
Mitsubishi i-MiEV ще се зарежда и на 16 допълнителни зарядни станции, поставени от Hertz

Лидерът в рент-а-кар сектора Hertz, добави поредните два електромобила към предлаганите под наем коли в Лондон. Те са Mitsubishi-i MiEV, а намерението на рент-компанията е за разрастване на тази бройка до края на годината.

На разположение на клиентите на електровозилата, са 16 бр. зарядни станции, монтирани от Hertz, в Лондон и покрайнините.Управляващият директор на компанията за Великобритания, Нийл Кънингам каза, че програмата за разширяване на електро-парка трябва да се развие скоро и добави, че това ще е приоритет във всяка държава, където Hertz разбере, че има търсене на електромобили.

Осигурена е техническа поддръжка от мрежата за тези водачи, които до момента не са управлявали електрическа кола. Разговор може да бъде осъществен директно от колата, посредством "hands-free" устройство на вградената телефонна система. От съпорт-центъра на компанията ще бъде осигурена техническа информация, както и справка за най-близко разположената зарядна станция, например.

Hertz вече предлага и Mitsbishi i-MiEV под наем

Освен това, водачите предпочели да наемат електромобил, ще имат достъп до 1300 бр. обществени зарядни станции, които по проекта Source London ще бъдат монтирани до 2013 г. Това е част от програмата на Борис Джонсън (кметът на Лондон), работеща за проекта по превръщането на Лондон в столица на електрическите коли.

Източник: Hertz ; eCars.bg
Прочетено 1491 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:25
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.