Print this page
Неделя, 24 Април 2011 09:00

Nissan планира зимен пакет за електрическия Leaf

От
Зареждане на покрит със сняг Chevrolet Volt

След известно забяване, Nissan очевидно вече планира да предложи пакет за студено време за своя електрически LEAF, с решение подобно на избраното за Chevy Volt на проблема с намаляващия пробег при включено отопление.

След своето кратко обръщение по време на автошоуто в Ню Йорк, президентът на Нисан Америка, Карлос Таварес, отрече, че пакетът, който включва отопляеми седалки, въздуховод за директно затопляне на задната седалка, управление на температурата на батерията, отопляеми волан и външни огледала, ще бъде предложен в отговор на оплаквания на LEAF клиенти от намален с 20% пробег, заради използване на отоплението в колата. Nissan описа демонстрира пакета миналата година, но той не получи цена и не намери място в първите коли.

И този път Таварес не обяви цена за пакета за студено време, но обяви, че той ще бъде стандартен за колите, продаващи се в по-студени райони и опционален на други места. Според него досега Nissan "не е получавай специфични оплаквания" от намаляване на пробега при студено време, което изглежда странно, защото доста хора вече се оплакаха по различен начин от този проблем. Предполага се, че системата ще може да намалява мощността на изсмукващия енергия нагревател, като компенсира със загряване на седалките, волана и огледалата. Chevrolet Volt например разполага с "eco" режим, който работи на подобен принцип, но вече имаше оплаквания, че той затопля само ръцете и бедрата.

Проблемът със студеното време определено притеснява производителите на електромобили и с настъпването на пролетта те ще могат да вземат глътка въздух и да направят съответните корекции. Защото зимата пак ще дойде, нали знаете...

Прочетено 1085 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:18
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.