Print this page
Неделя, 24 Април 2011 11:00

Електрически KEV2 Concept SUV от SsangYong

От
SsangYong KEV2 концепт

SsangYong очерта за пореден път своята бъдеща стратегия за електрически коли, разкривайки Ssangyong KEV2 Concept електромобил по време на автощоуто в Сеул 2011.

SsangYong KEV2 е изцяло електрически SUV, базиран на наскоро показания Korando, комбиниращ специалния SUV дизайн на SsangYong и бъдещата идентичност на електрическите SUV.

SsangYong KEV2 Concept има по-агресивно излъчване от Korando, с конвенционална решетка и добавени LED фарове, стилни алуминиеви джанти и странични отдушници.

Енергията, задвижваща SsangYong KEV2 идва от 120кВ електрически мотор, който с помощта на 35кВ литиево-йонна батерия осигурява максимален пробег от 180км и максимална скорост от 150км/ч. Общото тегло на KEV2 е 1750кг.

Батерията може да се зарежда в рамките на 30 минути с помощта на високоволтово бързо зарядно или за 8-10 часа от стандартен контакт.

батерията е поместена на дъното на багажника, което осигурява по-ефективно и функционално конфигуриране на интериора.

Всъщност, SsangYong KEV2 следва тенденциите на електромобила с удължен пробег (EREV), показан на автошоуто Женева 2011.

EREV има пет места, една идея по-малък е от Korando и тежи само 1300кг. Концепцията е част от двойната EV стратегия на SsangYong и използва IC-EV зареждаема хибридна конфигурация, комбинираща 80кВ електрически мотор с 16кВч литиево-йонна батерия и конвенционален 'резервен' двигател за удължаване на пробега.

Колата има същата максимална скорост 150км/ч, но батерията може да се зарежда за 15 минути с бързо зарядно или за около пет часа от конвенционален електрически източник за 60км пробег на електрическа енергия и до 400км с помощта на двигателя.

Източник: electriccarsreport.com

Прочетено 1280 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:17
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.