Print this page
Събота, 30 Април 2011 12:49

Електрическото Mitsubishi i с пробег 135 км*

От

Най-дълго отлаганата премиера на кола от Mitsubishi за Америка е на път да се осъществи! Моделът " i " ще се предлага в няколко тестови бройки от тази есен в различни райони на Съединените щати, а през есента на 2012г ще започне да се разпространява масово.

Атрактивната цена от 27.990 долара (около 37.000 лв) е фиксирана за малко по-тежката и голяма версия, която е предназначена за САЩ и въпреки, че батерията ще е малко по-голяма, най-доброто което може да предложи като преход, ще е 135 км. Пред колегите от AutoBlogGreen главният инженер на Mitsubishi за Северна Америка- Дейв Патерсън, заяви че тази дистанция е оптималната, която може да се изисква от " i ". В изказването си за Американската Асоциация за електрически транспортни средства (EDTA), Патерсън каза:

"135 километра с едно зареждане е най-добрият план, който може да се предложи. По-добре да създадем мрежа от бързи зарядни станции на точните места, отколкото да променим цената на колата с по-скъпа батерия."

Все още не е ясно колко ще е реалния преход с едно зареждане, тъй като обявените 135 км са при идеални условия. Батерията на Mitsubishi i е с капацитет 16 кВтч и ще трябва да задоволи изискванията на американските шофьори. От автопроизводителя се надяват на съдействие от местни общности и партньори от фирми за оборудване на електрически коли, които да изградят съвместно с тях необходимата инфраструктура. Така ще се стимулират продажбите, а по всичко личи, че новото приложение на Google за точното нахождение на зарядни станции и откриването на най-близката, ще е изключително полезно, и удобно за мобилен телефон.

40-mitsubishi-i-miev 46-mitsubishi-i-miev 49-mitsubishi-i-miev 75-mitsubishi-i-miev 79-mitsubishi-i-miev 81-mitsubishi-i-miev 84-mitsubishi-i-miev 86-mitsubishi-i-miev 96-mitsubishi-i-miev

Източник: Mitsubishi ; eCars.bg

Прочетено 1026 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:00
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.