Понеделник, 02 Май 2011 13:49

Geely глези с електромобил и скутер в едно

От
Geely MacCar електромобил и скутер в едно

Кога за последно сте използвали резервната си гума? Вероятно не се сещате много често и със сигурност не е любимата ви резервна част (ако въобще имате такива). Но като стана дума за "резерви", китайският производител на коли Geely има нещо ново (е, може да не е чак пионерско) на ум: електрическа триколка, която се изважда от задната част на кола...

Ако ходенето не ви е проблем вероятно не бихте имали полза от чак такова допълнение към колата си, но ако сте си намерили някое от супер трудните за откриване в днешно време места за паркиране, а имате работа и трябва да използвате колата си, може повече и да не намерите такова. Веднъж паркирали своя електромобил обаче, просто изваждате триколката отзад, яхвате я и колата ви остава на ценното място, докато си свършите всичката работа. А и не използвате градския транспорт... Това си е истинска анти-пешеходна "екстра" - ужас, зелено придвижване, което обаче може да помогне на вашето затлъстяване... Но вие няма да прекалявате, нали?

Geely MacCar електромобил и скутер в едно

Реално погледнато електрическият скутер няма да е лесен за управление в града, заради своята максимална скорост от 25 км/ч. Не си и помисляйте обаче, че велоалеите са вариант тук. Изобщо, и тук са налице проблемите, които си има и Segway.

Човек трябва бая да помисли как точно може да използва подобно чудо в България, но като цяло идеята си я бива. Нужни са обаче още парченца, за да се сглоби мозайката.

Ако този 2 в 1 електромобил излезе на пазара, вероятни клиенти биха били по-мързеливите или хора, които просто не изгарят от желание да ходят пеш. Но като се има предвид, какви са очакванията за броя на електроскутерите след 5 години, може да се окаже, че предложението на Geely никак не е лошо. Ето и видео по въпроса:

Подобно решение наскоро показа и BMW, със сгъваемо колело за своето Mini, разработено за "придвижване на къси разстояния, когато центърът е задръстен и няма къде да паркирате." Колелото е изработка на Dohan и тежи 12 килограма, което би скъсило леко пробега, но пък с колело се минава навсякъде...

Geely MacCar електромобил и скутер в едно

Та, ако Geely McCar не ви изглежда много смислено решение, поне ви накарахме да се замислите върху своя градски начин на придвижване.

От: Treehugger.com; Dvice.com

Прочетено 2256 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:53
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.