Четвъртък, 05 Май 2011 10:00

Електрически Mercedes-Benz Vito E-cell под наем от Europcar

От
Електрическото Vito

Mercedes-Benz и Europcar, една базирана в Париж автомобилна компания за коли под наем, собственост на френския инвестиционен посредник Eurazeo, обединяват силите си, за да предложат на клиентите си електрически ван под наем. Услугата ще е пробна и ще стартира в Хамбург, Германия и Париж, Франция до края на 2011 година...

Сделката задължава Mercedes да осигури на Europcar "двуцифрен брой" Vito E-Cell електрически бусове. От Mercedes казват:

"Електрическа мобилност става все по-важен фактор за градовете и градските райони. Трябва да намерим решения, които позволяват работните операции с товарни коли да се извършват с ниски нива на отделяне на вредни емисии и разбира се да работим за такъв тип обществен транспорт. Ние вече предлагаме такова решение под формата на Mercedes-Benz Vito E-Cell - завършен електрически ван за ежедневна употреба. Заедно с Europcar ще покажем как електрически бусове може оптимално да се използват и отдават под наем на клиентите при атрактивни условия".

При Vito E-Cell е използвано специално разработено предно предаване, за пестене на пространство при инсталацията на 36 кВтч литиево-йонна батерия, поставена под товарната зона на микробуса. Mercedes се отказва от задвижване на четирите колела, което се намира в други модели в гамата Vito.

Електрифицираният товарен бус ще може да изминава 130 километра с едно зареждане и максимална скорост от 80 км/ час. Електрическият Vito E-Cell разполага с 60 кВт (80 к.с.) мощност и 207 Нм въртящ момент.

Източник: Daimler

Прочетено 1286 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:46
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.