Print this page
Петък, 06 Май 2011 12:00

Електрическият мотор AMPLIO с удължен пробег и нулеви емисии

От
AMPLIO електрически мотор с удължаване на пробега

Какво ще кажете за идеята за електрически мотор (просто не мога да свикна да казвам електрически мотоциклет и това си е - мотоциклет просто е дума свързана с наличието на ДВГ...), на който лесно може да смените батерията с ново заредена и то само за минутка по средата на пътуването ви? Това би било много удобно и от гледна точка на време, и на гъвкавост на маршрута. И точно това младият дизайнер Себастиан Тиможко е визуализирал педантично под формата на AMPLIO Electric Motorcycle Concept...

Себастиан е разработил уникална система, при която ездачът може да мине със своя електрически мотор през удобно разположена Better Place станция за смяна на батерията. На тази станция има автоматична платформа за смяна на батерии отдолу под електрическия мотор. Извадената батерия се поставя на стойка за зареждане, тест и подготовка за поставяне в друг мотор.

Всичко това е възможно заради вграден в AMPLIO механизъм, който позволява на лека алуминиева рамка и поставена отдолу основа за батерията да "заключат" 10 кВтч литиево-йонна батерия на мястото й. Когато започне процеса на зареждане, рамката може да се отвори за зареждане на батерията.

Освен това, моторът разполага с ергономична седалка, регенерираща спирачна система на задното колело и запечатан перманентно синхронизиран AC мотор.

Според дизайнера, процесът на зареждане ще отнема много малко време отколкото стандартното зареждане с гориво, особено поради факта, че с така предложената разработка ездачът остава на мястото си по време на целия автоматизиран процес. И още, приемливият пробег от 160 км с една пълна батерия може да привлече повече клиенти, с възможността за покриване на разстояния извън градовете.

<Електромобилите с удължен пробег може и да си намерят конкурент... под формата на мотор с удължен пробег!

Прочетено 1362 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:40
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.