Вторник, 10 Май 2011 13:00

EPRI публукива потребителско ръководство за електромобили

От
Опростено ръководство за електромобили

Институтът за изследване на електрическа енергия - Electric Power Research Institute (EPRI), публикува опростено потребителско ръководство, което отговаря на въпроси за технологиите и производителността на електромобилите. "Plugging In: A Consumer's Guide to the Electric Vehicle" се простира на осем страници и дефинира стандартните термини, свързани с електрическите коли, сравнява пробега, времената за зареждане и ефекта на времето върху следните три типа електрически превозни средства: конвенционални хибриди, електрически коли и зареждаеми хибриди.

Раздел А на ръководството разглежда и отговаря накратко на набор от общи въпроси за технологията на електромобилите. Хибридните коли, електрическите коли и зареждаемите хибриди са разгледани най-общо, но както Марк Дювал, директор на програмата за електрическо транспортиране на EPRI посочва:

Потребителите се нуждаят от стандартна насока – опростена информация, която да им помогне да преценят възможностите при покупка на електрическа кола. Това ръководство има за цел да отговори на някои от най-общите въпроси, които може да помогнат при взимането на решение в тази насока.

Екипът на eCars.bg ще представи адаптирана БГ версия на текста, а дотогава може да изтеглите английския вариант на ръководството от тук абсолютно безплатно.

[Източник: Electric Power Research Institute]

Прочетено 900 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.