Понеделник, 16 Май 2011 14:00

Ford Transit Connect EV - електрически тест драйв (ВИДЕО)

От
Зареждане на Ford Transit Connect EV

Кен Гибсън от Sun има възможността да изпита лично качествата на новия Ford Transit Connect EV електрически ван. Като цяло колата не дава усещане за нещо различно, докато не настъпите силно педала за ускорение, когато според Гибсън се забелязва колко по-бърз е електрическия вариант от бензиновия и особено от дизеловия. Другата основна разлика - тишината... И ако не са лепенките, отвън не бихте познали, че става дума за електрическа кола.

Електрическият Connect струва ?40,000 в Англия, при ?11,000 до ?16,000 за дизеловите версии, но от Ford твърдят, че разликата се избива за две до три години, а с много интензивно шофиране може да успеете и за година.

Погледнете го и така - едно зареждане на батерията на електрическия ван ще ви струва само 3 лева, докато по днешните цени на горивата у нас един резервоар нафта за дизеловия Connect излиза 155 лв...

Кен Гибсън определено не приказва на български, но информацията, че след час и половина каране на Ford Transit Connect EV, индикаторът за живота на батерията, намиращ се на мястото на оборотомера, показва оставащи 100 км пробег е по-ценна от всякакви думи. А и вече добиваме малко по-реална представа за вана, преди старта на продажните и у нас. Разбира се, ние ще ви информираме за всякакви такива тестове, които ще ви осигуряват потребителска информация за електромобилите, защото това е най-точната оценка - тази на шофьора на път!

[Източник: EVNews]

Прочетено 2354 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:06
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.