Вторник, 17 Май 2011 08:00

Електрически Mercedes, BMW, VW... Германия засилва електромобилите

От
Флагманът на немското автомобилостроене Mercedes, може би ще е лидер и при електромобилите

Германското правителство обяви, че инвестира допълнително 1 млрд. евро (1,95 милиарда лв) в научноизследователската и развойна дейност за електрически превозни средства - почти удвоявайки бюджета си до 2013 г. в опит да се позиционира в челни позиции в сектора.

Данъчни облекчения, гарантирани паркинг-места и мерките, насочени към насърчаване от правителството за използване на електромобилите са сред допълнителните стимули, които трябва да бъдат приети, тъй като Германия се стреми да постигне поставената си цел 1 милион електрически коли да кръстосват по улиците на страната до 2020 г.- това са думи на канцлер Ангела Меркел пред репортери в Берлин.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепя електро-бъдещето на колите
Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепя електро-бъдещето на колите

"Ние ще видим тези превозни средства да се разпространяват много бързо," въпреки че "наистина широкото навлизане на пазара ще отнеме още няколко години", заяви Меркел. "Сигурна съм, че немските производители ще бъдат "на линия" в точното време."

Безспорно немските автоконцерни ще предлагат актуални електрически модели
Безспорно немските автоконцерни ще предлагат актуални електрически модели

Германия разчита на електрически превозни средства, тъй като има за цел да гарантира бъдещото господство на производителите на автомобили, включително Volkswagen AG, Daimler AG и BMW AG. Кабинетът на канцлера ще подкрепи доклад за напредъка на мерки за ускоряване на разработването на електрически автомобили, заяви отново Меркел.

BMW има концептуални електромобили с футуристична визия
BMW има концептуални електромобили с футуристична визия

Два дни по-рано, Ангела Меркел заяви, че изграждането на батерии и необходимата инфраструктура-за да могат да бъдат зареждани, са двете най-големи предизвикателства пред развитието на електрическите превозни средства.

[Източник: Bloomberg]
Прочетено 2198 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:05
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.