Събота, 21 Май 2011 12:00

Protoscar Lampo 3 – следващо поколение супер електро кола

От
Швейцарският спортист Lampo3

Швейцарската компания Protoscar най-накрая представи третата си итерация поколение на концептуалната електрическа серия Lampo. Уместно кръстен като LAMPO3, моделът бе представено в Цюрих, на 11 май, а колегите от TechVehi вече го тестваха!

В замускулено тръбно-стоманено шаси - напомня на Светкавицата МакКуин (отчасти поради вдъхновението от Льо Ман) - са концентрирани 420 кВт (550 к.с.) и е осигурен 900 Нм въртящ момент. Разработен от опита, натрупан с карането на предишните два модела - около 30.000 км, характеристиките са многообещаващи.

Говорейки за представянето на колата, лекото композитно купе ускорява до 100 км/ч за 4,5 секунди и достига максимална скорост от 220 км/ч (което може да ви осигури и глоба Wink). Разширеният пробег е 200 км, а захранването се осигурява от 32 кВтч батерия, направена от четири водно охлаждани клетки от Kokam, поставени в маркова "опаковка" Brusa. Огромното, 22 кВт бордово зарядно устройство (в сравнение с 3.3 кВ при Nissan LEAF), също намалява общото време за зареждане на само час и половина часа. Колата разполага с допълнителен CHAdeMO конектор за бързо зареждане, чрез който може да се осигури пробег от 100 км за 10 минути зареждане.

Батерията е литиево-йонна, с отлични показатели
Батерията е литиево-йонна, с отлични показатели

По отношение на допълнителни демонстрации и производство, според компанията:

"Реалната ефективност и качества на LAMPO3 ще бъдат демонстрирани на различни тест-писти през 2011 г. от победителя за 2010 г. в GT1 24 часа на Льо Ман, г-н Габриеле Гардел". Хвани го ... ако можеш!

И...важно! За първи път LAMPO концептуалния електромобил може да бъде произведен в микро-серии за клиенти от публичния сектор - като дружествата, които участват в разработването на електромобили и технологии в сектора, лица, занимаващи се с популяризиране на електро колите и ентусиасти.

Източник: [TechVehi.com]

Прочетено 995 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:33
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.