Понеделник, 23 Май 2011 12:00

Европейска конференция за електромобилите 2011

От
Конференцията за електромобили ще се проведе в Брюксел, на 26.05.

Конференцията (26 май - Брюксел, Белгия) ще анализира ключови политически и бизнес стъпки, необходими за разпространение на електрически превозни средства в търговски мащаб и ще бъде от полза за заинтересованите страни в областта на енергетиката, транспорта и околната среда. Аргументите около най-добрия начин за постигане на система с ниски въглеродни емисии за транспорта в Европа са вече добре развити, но спорът за това как най-добре да продължи и правилното разпределение на ресурси остава неразрешим.

Процесът на преминаване от изкопаеми горива към електрически задвижвани коли е насърчаван от някои като особено важен, заради постигането на екологични и икономически предимства, но все още има сериозни предизвикателства пред електрическите превозни средства, като търговската им достъпност и изгода. С леки пътнически автомобили (включително и лекотоварни превозни средства), които отделят 12% от всички емисии на CO2 в рамките на Европейския съюз и дори със значителни намаления, произтичащи от последните стандарти за емисиите на CO2 в ЕС, те не могат да бъдат намалени, без технологична намеса.

Електромобилите навлизат все по-бързо и широко по целият свят
Електромобилите навлизат все по-бързо и широко по целият свят

В дългосрочен план електромобилите ще предлагат отлични възможности за иновациите, растежа, заетостта и конкурентоспособността на ЕС в глобален план, но свършената пред 2030 г. ще бъде от ключово значение. Как трябва да действат европейските политици, производителите на автомобили, доставчиците и енергийните компании, за да се гарантира, че електроколите ще се превърнат в реална опция за потребителите в ЕС, и има ли блокажи в системата, които не позволяват на Европа да играе водеща роля в развитието на тези иновативни технологии?

Сесия 1: Финансиране и стимулиране на електрически превозни средства: кога и как?

Сесия 2: Инфраструктура за зареждане и решения - къде предстои в Европа?

Сесия 3: Осигуряване на безопасна, удобна за потребителя практика - какво трябва да правят политиците и индустрията?

Конференцията обещава да постави началото на още инициативи за електромобилите и развитието на технологиии в енергиен план и ние ще ви информираме за всичко важно и значимо от форума в края на тази седмица.

Прочетено 1014 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.