Четвъртък, 26 Май 2011 09:00

Mitsubishi i-Miev е първият патрулен електромобил в Англия

От
Полицейският Mitsubishi i-MiEV

Германският сериал "Кобра 11, обади се" определено е модел за [ТВ] полицейски гонки, но и без него в представите ви за такива едва ли е вписва не особено подходящото за целта електрическо Mitsubishi i-MiEV. Липсата на мощност при този електро хечбек обаче, определено се компенсира от нулевите емисии на въглероден двуокис, възможни с електрическото задвижване. Изглежда точно това качество на колата обаче е привлякло вниманието на полицейския участък на Thames Valley в югозападна Англия, откъдето решават да си закупят i-MiEV за редовни полицейски патрулни обиколки в центъра на Milton Keynes, при които няма да има включване на сирени и едновременно потегляне с писък на гуми...

Захранван от 16 кВтч литиево-йонна батерия (чийто 88 клетки са монтирани в пакет под пода на колата), i-MiEV изминава около 160 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 130 км/ч. Използването на такива коли определено намалява общия разход на енергия или горива с акцент върху природосъобразните технологии и намаляване на бремето върху данъкоплатците. Похвално логичното намерение на полицейския участък в случая наистина пасва на предназначението на колата, която няма да се използва за диво преследване на нарушители.

Мениджърът на отдела за авто паркове на Chiltern, Дейв Макдоналд, коментира:

Имайки предвид, че всички сме заедно в това ще работим заедно с клиенти, доставчици и други акционери за драстично намаляване и в крайна сметка елиминиране на зависимостта ни от изкопаемите горива. Покупката на Mitsubishi i-MiEV за полицията на Thames Valley Police в Milton Keynes не само показва ангажимента на Chiltern Transport Consortium към постигане на тази цел, но също така популяризира електромобилите като работещо решение за други авто паркове и индивидуални клиенти.

[От: EcoFriend; Източник: Mitsubishi]

Прочетено 991 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:46
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.