Неделя, 29 Май 2011 10:00

Шотландска община се оборудва с 12 електромобила

От
12 Mitsubishi iMiEV готови за електрическа служба

Шотландия е известна със своята мека зеленина и за да е тон с реномето на своята държава, местна община реши да тръгне по истински устийчив път, с покупката на 12 нови Mitsubishi i-MiEV електромобила.

Общинският съвет в North Lanarkshire се надява, че новите коли ще помогнат за намаляване на вредните емисии и текущите разходи.

"Като съвет ние сме посветени на устойчивото развитие", казва съветник Хелън Маккена, председател на комитета за екологични дейности...

"Ние имаме план за управление на въглеродните емисии, разработен в сътрудничество с Carbon Trust и сме се подписали под Шотландската декларация за промени в климата от 2007 г."

Mitsubishi i-MiEV електромобилите определено ще бъдат по-евтини за употреба от колите с ДВГ. За тях не се дължи пътна такса и нощното им зареждане излиза около ?1.05 (~2.4 лв), достатъчно за изминаване на около 150 км. На база километър за километър пък разходите са с около 6-7% по-нисък от този при бензиновите коли.

"Като цяло очакваме да спестим над ?150,000 в следващите 18 месеца чрез нашата схема за споделяне на коли", твърди Кенет Уилсън, директор направление наземни услуги в съвета на North Lanarkshire.

"Mitsubishi i-MiEV електромобилите ще допринесат значително за схемата със значително по-ниските разходи за задвижване от бензиновите и дизеловите автомобили и са много по-добри за качеството на въздуха и не замърсяването на околната среда. Дори цената на колите е значително намалена, чрез субсидия от ?215,000 от Sustainability Carbon Trust."

Центърът за продажби на Mitsubishi електромобили е Единбург, Phoenix Mitsubishi определено е доволен от продажбата на 12 изцяло електрически коли на съвета на North Lanarkshire.

С максимална скорост от 140 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 13 секунди е идеално решения за споделена градска кола.

Съвсем скоро една българска компания, работеща в областта на възобновяемата енергия може да се сдобие с Mitsubishi iMiEV и когато това стане първи ще научите за новината, а ние ще имаме грижата да видим с какво iMiEV е по-различен от своя събрат - Peugeot iOn, който имахме възможността да тестваме, с разрешението на неговия собственик - Глобул.

[От: Thegreencarwebsite]

Прочетено 934 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:40
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.