Сряда, 01 Юни 2011 09:00

Електрическо ATV – може да му викате и QUAD

От
Електрически QUAD, подходящ и за града, и за планината

Quad е четири-колесно електрическо превозно средство, предназначено както за града, така и за офроуд преходи.

Специално разработен за младите хора, Quad може да осигури икономично и екологично чисто транспортно решение, като същевременно осигурява директен контакт с природата, за изпитване на пълна наслада. Като цяло, основната цел на проекта е да промени начина, по който хората използват своите превозни средства и да ги направи самостоятелни, и устойчиви...

Монтираният на шаси електромотор се захранва от четири 750amp батерии. Тази система има ефективност 69% - изключително добър процент в сравнение с ефективността при стандартен горивен двигател, която е 9%.

Спортният Quad разполага с безопасна система за зареждане с външно зарядно устройство. Най-важното е, че системата позволява презареждане на батериите в домашни условия. Това обикновено отнема около 6 или 8 часа, за да се заредят напълно батериите чрез 220V или 110V контакт. С едно зареждане на батерията, Quad може постоянно да работи в продължение на почти 3 часа.

В допълнение към електрическата система за зареждане, колата разполага и със система за аварийно презареждане, която се състои от слънчеви панели, които се свързват с батериите. Тази система може да се използва като резервен вариант, в случай че няма достъп до домашен контакт или зарядна станция за електромобили.

Шасито на Quad и повечето от останалите компоненти са проектирани така, че да могат да бъдат рециклирани. Използваните пластмасови елементи, са изработени от рециклирани материали.

Други интересни характеристики представляват дигиталния дисплей с индикатор за зареждане с предупредителни светлини и системата с ниска консумация на енергия за LED осветление.

Дизайнът е на Факундо Елиас.

quad-external-ev-charger quad-four-wheeled-vehicle quad-safe-ev-charging-system quad-vehicle-for-urban-and-off-road-transport

Източник: [unfillthelandfill.com]

Прочетено 6615 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:33
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.