Петък, 03 Юни 2011 14:00

Трети годишен германски конгрес за електромобили 8-9 юни

От
Трети германски конгрес за електромобили 8-9 юни 2011 г.

Третият годишен германски конгрес за електромобили ще се проведе другата седмица на 8-9 юни 2011 в бившия Бундестаг в Бон - наистина впечатляващо място, нали? В момента по германски улици се движат около 2,300 електромобили (и това е огромно постижение, на фона на няколкото закупени/регистрирани у нас Peugeot iOn по-рано тази година), но както се казва на интернет страницата на конгреса, няма нищо по-силно от една идея, на която и е дошло времето...

Тези интересни цифри не са за България, но скоро писахме за плана на германското правителство да субсидира с поне милиард Евро разработката и производството на родни електромобили, както и за целта по улиците на Германия да има един милион електрически коли до 2020 г. С така заявената програма за подпомагане на сектора, пред германската (и не само) авто индустрия и политиците има тонове предизвикателства за масовизирането на електромобилите.

"На този фон, третият Германски конгрес за електромобили идва точно навреме, за да балансира нещата. Срещата осигурява отлична платформа за обсъждане на проблемите пред мобилността с бъдещите акционери и за популяризиране на електро транспорта в обществото."

Организатор на конгреса е Nova Institute - компания за проучвания и консултации, която обикновено работи с акцент върху възобновяеми източници, био суровини и биоразградими материали. Заедно с IAV, която има 4,000 служители, Nova още веднъж предлага вълнуваща програма за дискусии по бъдещето на електрическата мобилност.

Екипът на eCars.bg ще ви информира за всички акценти от форума с помощта на своите международни партньори, които отразяват събитието и дано точно преди автосалона в София от Германия да дойдат интересни електромобилни новини...

Прочетено 881 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:29
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.