Събота, 04 Юни 2011 09:00

Hertz започва да предлага електромобили под наем

От
От Hertz ще може да наемаме електромобил - засега в САЩ

Компанията за коли под наем Hertz обяви, че ще започне да предлага "по–зелени" коли на клиентите си - електромобили и зареждаеми хибриди. Началото ще е в САЩ, от офиса на Hertz на Union Station във Вашингтон и колите ще се предлагат в програмата за споделяне "Свързани с Hertz"...

Наскоро бе съобщено, че фирмата търси да се сдобие с модели на Tesla Motors, за да ги осигури за ползване по холивудската си програма в Лос Анджелис за обслужване на развлекателната индустрия и на 16 различни локации ще има соларни зарядни станции.

За наемане ще се предлагат няколко вида електромобили
За наемане ще се предлагат няколко вида електромобили - основно разбира се NIssan LEAF и Chevrolet Volt

Според Hertz, предлагането под наем на електромобили като Nissan LEAF и Chevy Volt в столицата на Америка, ще покаже на жителите и главно на гостите на Вашингтон потенциала на електрическите коли и техните "зелени" възможности. Приемайки ролята на тестови регион за бъдещето, мащабното разгръщане на сегмента е основна държавна цел, имаща дори конкретни измерения - 1 млн. електрически превозни средства по пътищата на страната до 2015 г.

Наемната компания е усетила резервите на някои от клиентите си, относно пробега на електромобилите и капацитета на тяхната батерия и като коректен бизнес партньор, осигурява 24-часова сервизна пътна помощ на клиентите си, по програмата за споделяне на коли.

[От: EarthTechling]

Прочетено 1090 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:25
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.