Print this page
Сряда, 15 Юни 2011 14:00

Chrysler тества малка серия електрически миниванове

От
Електрически тестови Chrysler ванове

И в Chrysler има електрическо раздвижване, след обявеният вчера между авто корпорацията и Electrovaya Inc. договор, според който последната ще доставя на Chrysler литиево-йонни суперполимерни системи батерии за Town and Country (вариант на Voyager в САЩ) миниванове за демонстративен авто парк от зареждаеми електромобили...

Общо 25 Chrysler миниванове ще бъдат част от тази 'показна флота', която ще бъде създадена в партньорство с енергийното министерство на САЩ.

Новите електро ванове ще се присъединят към парк от 140 Ram 1500 зареждаеми хибридни пикапа, които ще бъдат предоставени на 12 партньори, включително общини, щатски управления, университети и енергийни компании в цялата страна.

Договорът за минивановете на Chrysler е вторият по е големина като PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) платформа за литиево-йонните суперполимерни батерии на Electrovaya след Ram PHEV платформата.

Electrovaya ще доставя и клетки и батерии за новата електро тест флота на Chrysler. Патентованата литиево-йонна суперполимерна технология за клетки се произвежда с уникален нетоксичен процес без NMP (Nitroxide-Mediated Polymerisation) на Electrovaya. Пакетът батерии на Electrovaya за миниван приложенията на Chrysler се състои от голям формат литиево-йонни суперполимерни батерии, патентовани системи за управление на температурата и батериите и всички необходими подсистеми.

[От: Electric Cars Report]

Прочетено 1347 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:12
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.