Сряда, 22 Юни 2011 14:00

Nissan LEAF 2012 – с отопляеми седалки и разни екстри

От
Най-продаваната електрическа кола в света, ще е леко модифицирана през 2012г

Когато 'уби' проекта си Altima Hybrid, Nissan направи редица важни подобрения, променяйки важни елементи в електромобила си LEAF, като единствен останал представител от електрическата гама на концерна.

Моделът за 2012г. ще включва серийно отопляеми предни и задни седалки, плюс затоплящ се волан и странични огледала с нагреватели. А може би най-важното допълнение - на всеки батериен пакет, ще бъде монтиран нагревател.

Смисълът на това нововъведение е, докато колата се зарежда от зарядна станция, да поддържа литиево-йонната батерия на LEAF, с температура близка до оптималната й работна, като по този начин се намалява 'мудната' производителност и корекции в дължината на пробега, от която се оплакват някой водачи на LEAF - при зареждане на батерията в по-студени условия.

LEAF 2012 има и допълнителен въздушен канал, отвеждащ назад студен/топъл въздух, за подобряване комфорта на пътниците, возещи се отзад.

Освен базовия модел SV, е предвиден да излезе и по-висок клас модификация - SL, който е планиран за продажба от есента на следващата година. Когато се появи, той ще предлага като стандартно оборудване порта за бързо зареждане (който е опция, струваща около 900 лв, в досега предлаганите), а също и фотоволтаичен соларен панел, разположен в спойлер на покрива, който ще помага да се зарежда 12-волтовата батерия на електромобила, която управлява светлини, аксесоари и т.н.

Колко струва електромобилът? Все още не се коментира и официална цена няма обявена, но говорителят на Nissan USA Катрин Закъри каза, че обикновено компанията представя цените на моделите си, възможно най-близо до датата на продажба, а в случая за модел LEAF 2012, говорим някъде за тази есен.

Източник:[Nissan]

Прочетено 1528 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:24
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.