Събота, 25 Юни 2011 17:30

Електрическият Nissan LEAF с рекорд за скорост...на заден ход

От
Това ще е 'предницата' на LEAF по време на теста

За разлика от автомобилите, работещи с гориво, при които задна скорост позволява само бавни маневри, Nissan LEAF - с електрическа задвижваща система- теоретично*, може да се движи назад с максималната скорост, която може да развие колата Това означава, че LEAF (вярвате или не), може да 'фучи' със задницата напред, със скорост до 145 км/ч!.

Това ще се опита да постигне професионалният каскадьор, водача Тери Грант, за да постави необичаен рекорд.

Експериментът за поставяне на рекорд - на известния Goodwood Hill в Англия - ще се проведе на Goodwood 2011 - Фестивал на скоростта. Целта на LEAF, е да стане най-бързата кола, изкачила се нагоре по хълма, само че - движейки се назад.

Може да не изглежда аеродинамично, но със задницата напред, LEAF ще развие над 140 км/ч

Ако си мислите, че Nissan ще разчита на състезателя си Leaf NISMO RC за това предизвикателство - грешите. Всъщност,производственият електромобил LEAF е готова машина за катерене на хълмове и може да се справи с всеки наклон...в 'обратна' посока.

* Преди да подкарате на заден ход по пистата, за да се уверите, че LEAF ще достигне до 145 км/ч, не забравяйте да прочетете указанията на Nissan за отговорността: При нормални обстоятелства електронната функция спира LEAF, ако скоростта на заден ход е висока. Единствената промяна, която е била извършена на настоящия LEAF, е премахването на тази функция.

Източник:[Nissan]

Прочетено 1174 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:21
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.