Понеделник, 04 Юли 2011 14:00

Електрическият Roll-Royce Phantom 102EX подложен на тестове

От
Величествен, престижен и еко - Phantom 102 EX е перфектен за имидж без компромиси

Предишната ни статия за електрическия Rolls-Royce Phantom не беше обект на огромен интерес, което отдаваме на факта, че двете "понятия" поне засега не изглежда като да вървят ръка за ръка и едва ли електро вариант на топ лимузината ще се появи скоро на пазара, но луксозният британски автопроизводител така или инак поставя на серия от тестове електрическият Phantom, известен като 102EX преди световната обиколка, за да се увери, че колата ще се държи подобаващо във всякакви условия. И някак си сме убедени, че точно в Rolls-Royce едва ли ще има каквито и да били електромобилни компромиси. Иначе казано, вероятно в прототипа ще бъдат тествани най-добрите съвременни компоненти...

Един от най-важните тестове проведени от Rolls-Royce, бе теста за температура на батерията, 'изстисквайки' от масивната 71 кВтч батерия на 102 EX максимума, на който е способна да работи при екстремни температури.

За компанията е от особен интерес, поведението на електрическия прототип при високи температури и ниска влажност, защото това е характерно за климата на Близкия Изток, където са голям процент от клиентите на автопроизводителя.

Отлични показатели при тестовете на електрическия Rolls-Royce, но тук друго е и недопустимо
Отлични показатели при тестовете на електрическия Rolls-Royce, но тук друго е и недопустимо

Според тестовете до момента, Rolls-Royce няма от какво да се притеснява - 102EX работи перфектно при всякакви, дори много високи температури. Въпреки това, инженерите на компанията признават, че при тези екстремни горещини е възможно да се наложи корекция в бордовата система за управление на батерийния комплект като се редуцира подавания ток, за да се предотврати трайно увреждане на клетките на батерията.

Но на повечето от местата, избрани за демонстрация по време на световното турне на колата, това не би трябвало да е проблем - обиколката стартира в началото на август.

Прочетено 1663 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:03
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.