Вторник, 05 Юли 2011 13:00

Nissan започва глобални тестове на NV200-базирани електро ванове

От
Nissan NV200 тестов електромобил

Този месец Nissan започва глобални тестове на електромобил, базиран на компактния лекотоварен миниван NV200. Първите "проби" ще правят японските пощи, а съвсем наскоро NV200 беше избран за следващата генерция таксита в Ню Йорк, с вариант за електрическа версия от 2017 г. Фю, много далеч бре, хора. Дайте малко газ Laughing!

Един електрически тестов NV200 ще бъде предоставен за разнасяне на поща за околоо два месеца в Йокохама, за да бъдат оценени възможностите на возилото в реални потребителски условия. По-късно ще има тестове и в Европа с други подобни компнии.

Ролята, която електромобилите могат да играят като превозни средства с нулеви емисии в популяризиране на баланса между икономическия растеж и защитата на околната среда в контекста на логистиката, е много голяма. Ние определено ще отчетем мнението на участниците в тези тестове при разработката на бъдещи продукти и аз очаквам нашите лекотоварни електромобили, базирани на NV200 да отговорят на изискванията на нашите клиенти и на развитието на едно устойчиво общество.

Хидето Мураками, корпоративен вицепрезидент на Nissan, отговаря за Global LCV Business Unit

NV200 се продава в Япония и Европа от 2009 г. и в Китай и Сингапур от 2010 г., с планове за бъдещ старт на продажби в САЩ и Индия. Като цяло, NV200 се продава в 40 държави в света.

Прочетено 1417 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:02
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.