Събота, 16 Юли 2011 16:00

Електрически ван Suzuki Every започна тестове в Япония

От

Suzuki Every е електрически ван, който би заинтригувал куриерски и спедиторски фирми След стартирането на електро-бусчето Mitsubishi Minicab i-MiEV, Suzuki реши да влезе в конкуренция с вана си на батерии Every. Suzuki съобщи, че произвежда пробно 13бр. електрифицирани фургони, които ще бъдат връчени на дилърите им в Япония за пробно ползване.

Това, според Integrity Exports, ще позволи на Suzuki да изпробва своите електрически ванове превозващи хора, преди започването на масово производство на задвижвани с батерия моторни превозни средства.

Електрическият Every е снабден с литиево-йонна батерия, която може да се презарежда за пет часа и осигурява до 100 км пробег, повече от достатъчно за един типичен бус за доставки в Япония. Преминавайки към задвижване от електрически мотор, моделът 'олеква' с 200 кг спрямо газовия модел (на снимката по-горе), но на товароносимостта остава непроменена.

Няма категорична индикация, че Suzuki ще започне масово производство на електрическия ван Every, но всъщност не се знае какво крие бъдещето... [Източник: Integrity Exports]

Прочетено 1371 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:44
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.