Print this page
Вторник, 19 Юли 2011 11:46

Електромобил на хоризонта – BMW ActiveE на конвейера (видео)

От

Тихо и кротко, нещата стигнаха и до там - BMW стартира производството на електромобила ActiveE - задвижваната с батерии концепция, която само преди няколко години изглеждаше като далечна мечта на Мирко Шварце, основна фигура в завода на BMW в Лайпциг. Превръщайки се от мечта в реалност само за три години, ActiveE е отговорът на въпроса "какво следва?" на BMW. Както напоследък обичаме да казваме, когато германските автопроизводители влязат в една игра - тя започва...

Това, което все още не започва, са продажбите лизинга на 1-серия ActiveE в България. Какво говорим, ли? Е, ясно е, че преди нас има по-големи играчи на клона, но баварските коли са силно популярни у нас и когато през 2007 г. доставих първия в България Х5 (това не е някакъв глупав виц, а моделът се произвежда в САЩ) от сегашната генерация със самолет от Чикаго, колата беше тотален хит преди Коледа. Това, че първите ActiveE ще бъдат предоставяни на лизинг в САЩ срещу $499 на месец за 24 месеца след първоначална вноска от $2,250 не е причина да не намерим начин да повторим упражнението - първото електрическо BMW е твърде голямо изкушение за нас, че да го пропуснем.

Иначе, BMW не дава точни технически характеристики на ActiveE, но имаме информация за 0 до 100 за малко под девет секунди и пробег около 160 км с напълно заредената течно охлаждана литиево-йонна батерия.

Резервации ще могат да се правят съвсем скоро, а преди да докараме колата в България, вижте как сглобяват ActiveE в Лайпциг:

Всъщност, ако някой познава Мирко Шварце - да свирка - зареждането от нас Cool.

[Видео: Youtube]

Прочетено 1256 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:40
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.