Вторник, 02 Август 2011 12:00

GM стартира смарт грид пилотен проект за електро коли

От
Електро служители с електро коли - най-после и това

Скоро General Motors ще стартира пилотна програма за ефективно електроснабдяване (смарт грид), в опит да помогне на електрически компании да увеличат ефикасността като в същото време намалят тарифите за зареждане на електромобили.

Програмата ще стартира по някое време през настоящото тримесечие и ще включва стотици служители на електро компании, които ще участват в проекта шофирайки Chevy Volt като лична кола ежедневно...

"В контраст с другите автопроизводители, които само говорят за смарт грид технологията, ние минаваме отвъд изследователските и развойни проекти към програма в реални условия", казва Ник Пудар от OnStar. "Чрез тази пилотна програма получим резултати в реално време за това как интелигентното енергийно отчитане може да увеличи зарядната ефективност и да намали сметките за зареждане на електромобили."

Използвайки вградената OnStar система за проследяване къде и кога колите се зареждат, електро компанията може да се справя с пиковите натоварвания, предлагайки стимули на клиентите си — като например отстъпки — ако зареждат в извън пиковите часове.

GM нарича експеримента "първата реална пилотна програма от смарт грид решения за електрически превозни средства."

[От: Good Clean Tech]

Прочетено 1219 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:31
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.