Петък, 05 Август 2011 12:00

Ford Focus Electric 2012 в шоуто на Дейвид Летерман

От
Ford Focus Electric 2012 на сцената на The Late Show

Не е като да не се правят шоу програми с коли в студио, но колкото и да е съвременна една кола и дори да генерира под 100 г/км емисии, колко време може да я оставите да работи 'в ефир'. Ако въобще си позволите да я стартирате. Няма да стане и практика вероятно, дори с новото поколение технологии, но ако не друго, вече има вариант и за работеща кола в затворено пространство. Демонстрация на това направи ИД на Ford Алън Мълали, който показа на Дейвид Летерман как работи новият Ford Focus Electric 2012 на живо...

Показан по-рано тази година по време на 2011 Consumer Electronics Show в Лас Вегас, Невада, електрическият Focus все още си няма цена, но Мълали загатва, че осигуряващият 130 км пробег петместен 'електро фокусник' ще бъде "доста конкурентен" откъм цена.

Това не е първата електромобилна закачка в шоуто. През 2006 г. Летерман разпитва запаленият по електро колите актьор Том Ханкс за неговата изцяло електрическа Toyota RAV4 EV, а през 2009-та размени шеги със собственика на Tesla Елон Мъск, след като получи възможността да разгледа отблизо ранен прототип на Model S 2012.

Във вчерашното интервю с Мълали обаче Летерман не пусна хумористични закачки от типа на "ще ми се намагнетизира ли оная работа" и тем подобни.

Летерман подкара предоставения му електро Focus по сцената под звуците на хита на Еди Грант от 1982 Electric Avenue. Колко пасващо...

The Late Show не е и дебютна сцена за електрическия Ford Focus, защото през 2009 г. неговият конкурент The Jay Leno Show включи сегмент, наречен Jay Leno’s Green Car Challenge, в който знаменитости управляваха специално изработен Ford Focus по малка писта, за да видят кой ще се справи 'най-зелено'.

Е, Ford Focus Electric не пристигна за Автосалон София 2011 и това определено беше разочарование за нас, защото Renault, Peugeot, Citroen, Opel и Chevrolet представиха дебютно свои електромобили, но поне търпение имаме и очакваме да видим електрическия Focus през 2012 г. в България, както и да разберем каква ще бъде стартовата му цена, след изявлението на Мълали.

От: All Cars Electric

Прочетено 1108 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:27
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.