Print this page
Неделя, 07 Август 2011 09:50

Toyota готви електрически рекорд на Нюрбургринг

От
e-Wolf Alpha 1 SRF електрически болид

Забелязахте ли статията за дебюта на електрическия e-Wolf Alpha 1 SRF в края на юни. Ето ви повод да и хвърлите едно око, ако не сте. Защото нещата с прототипа напредват и по всичко личи, че някои запалени хора в Toyota са решили да се пробват в разбиването на рекорди. На мушката им е настоящият рекорд за най-бърза обиколка с електрическа кола на N?rburgring Nordschleife, а опитът ще бъде направен на 29 август. Чий е сегашният рекорд? Барабани моля - с удоволствие ще ви припомним и за Peugeot EX1...

Някои твърдят, че пистовата демонстрация на Toyota Motorsport GmbH е прелюдия към сключване на някаква сделка за производство на задвижваща система за електрическите Формула 1 състезателни серии. Дали това е така засега не е ясно, но от Toyota казват, че обиколките на N?rburgring ще докажат, че "зелените моторни спортове" също могат да създават емоции, както 'горивните' го правя вече повече от век.

Настоящият рекорд за обиколка с електрическа кола е 9 минути и 1.338 секунди, време, което Toyota твърди, че вече е подобрила по време на неофициалните тестове. На 29 август, Toyota ще изкара на пистата захранван с батерии двуместен болид, с твърдения за 3.9 сек до 100 км/ч, базиран на Alpha-1 SRF, разработен от Toyota Motorsport GmbH за германската компания e-Wolf.

Роб Люпен, директор на бизнес операциите на Toyota Motorsport е светнал хората от Charging Point, че "ние сме безкрайно убедени, че можем да победим рекорда, което е ясна индикация за продължаващото подобряване на електромобилните технологии."

И ако това наистина не е потвърждение за супер електромобилната конкурентна война, която се задава, не знаем кое е.

[Източник: Charging Point]

Прочетено 1245 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:25
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.