Print this page
Понеделник, 15 Август 2011 08:00

Европейско електро рали e-miglia 2011 – видео и резултати

От
Рали като рали, но електрическо

След статията в края на първия ден от състезанието, дойде време и за финалната равносметка в тазгодишното издание на електрическата гонка.

Вторият ден на e-miglia 2011 беше най-предизвикателният в цялото събитие с 267 км криволичещ маршрут, от Митерсил до Болцано по пътя през известната планина Грослокнер за съжаление не в оптимални условия.

Какво точно означава това? Ами, по време на нощното зареждане на всички 31 коли в Митерсил, електрическата мрежа в малкото градче не издържала на натоварването и 13 от коли останали без захранване към зарядните си устройства... Хм, май ще има нова вълна сметки по електро мрежата, свързани с електромобилите...

Вследствие на това единственият етап завършил навреме беше Grossglockner special, 12.7 км изкачване, което трябва да бъде завършено за по-малко от 15 минути.

Третият етап от Болцано до Енгадин беше очакван с нетърпение от участниците с организирането на тестова отсечка през деня.

Четвъртият и финален етап от европейското електрическо рали завърши в сърцето на Сейнт Мориц!

Тази година e-miglia беше едно вълнуващо 780 километрово състезание с нулеви емисии от Мюнхен до Сейнт Мориц, което премина през четири държави (Германия, Австрия, Италия и Швейцария, с 31 екипа и всичко само за 4 дни!

Ралито предизвика такъв интерес, че организаторите решиха да направят зимен вариант още от тази година - e-miglia Snow, който ще бъде още по-голямо предизвикателство за коли и пилоти…

Ето и крайното класиране в лятното издание на 2011 г.:

Притежателят на титлата от 2010 г., Тим Рухов, запазва своето място, а доброто представяне на JetCar и Think City, съответно 2-ро и 3-то място, заслужава специално внимание.

  1. Тим Рухов, Щефан Вилемзен - Team Energiebau / NextGM - Tesla Roadster
  2. Ларс Крюгер, Кристиан Венгер-Розенау - Team Jetcar - Jetcar
  3. Фъзи Валтер Кофлер, Клаудиа Кофлер - Motorsport Team Autotest - Think City
  4. Райнер Маух - Mauch Team - Tesla Roadster
  5. Ерик Комас, Петер Подхорски - Team Green Challenge Cars - Tesla Roadster

[От: Tech Vehi]

Прочетено 1253 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:21
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.