Четвъртък, 01 Септември 2011 15:00

Атака: (малкото) Nissan LEAF разпродаден за два часа в Канада

От

Продажбите на Nissan LEAF в САЩ стартираха миналия декември и сега става ясно колко 'електромобилно нетърпение' са натрупали канадците. Миналия уикенд, Nissan Canada официално стартира резервационния процес за електрическата кола и само за два часа всичките предвидени за продажба бройки Nissan LEAF 2011 в Канада са били резервирани. Нямало било интерес към електромобилите...

На нас това ни изглежда като че желаещите са били направо наелектризирани в желанието си да се доберат до електрическия LEAF. Ето как е станала 'електро хавата': В събота по обяд, канадците, живеещи в близост до някой от 27-те дилъра, сертифицирани за продажба на Nissan LEAF са били поканени да направят резервация за електрическия хечбек с възстановим депозит от $99. Резултатът - за два часа всички обявени бройки Nissan LEAF са били разграбени. Джуди Уийлър, маркетинг директор на Nissan за Канада възкликва:

Откликът на канадците откакто за първи път показахме Nissan LEAF през 2009 г. е изумителен и не сме изненадани от толкова бързото резервиране на първите 40 бройки модел '11 на нашата електрическа кола.

Моля? Само 40 броя LEAF за цяла Канада за старт? Не думай! При такова количество бързите резервации определено наистина не можем да наречем изненада...

За съжаление (на канадците) след тези 40, страната ще получи само 600 броя Nissan LEAF от модел 2012. Но какво да се прави, земетресението в Япония през март наистина наруши графиците и определено ще бъде нужно време за наваксване.

Ако това е пък някаква успокоение за 'първите листа' от дървото на Nissan ще паднат с идването на есента през септември в Канада, което означава, че капариралите електромобил късметлии ще се сдобият съвсем скоро с него.

Както се казва, честито на печелившите. А останалите - не губете кураж, до следващата резервация...

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1761 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:51
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.