Сряда, 14 Септември 2011 21:30

Автосалон Франкфурт 2011: И Ford залитна по електро велосипедите

От
Чудесна визия и добри характеристики още при първия опит на Ford за конструиране на електровелосипед

Подобно на Smart и наскоро BMW, Ford може да се 'включи' в пазара на електрически колела, намекнаха от компанията с E-Bike Concept, показан на провеждащото се в момента изложение във Франкфурт.

Разработено от директора по дизайн на Ford - Мартин Смит, моделът е израз на виждането на Ford за развитието на сегмента на двете колела. Концептуалният байк има трапецовидна рамка, изработена от алуминий и въглеродни влакна, която тежи само 2,5 кг. Електрически двигател е монтиран в предната главина, а презареждаща се литиево-йонна батерия със сила 340Wh е монтирана в рамката и позволява потенциално до 85 км пробег, а зареждане до 80% от капацитета става за 2 часа; напълно зареждане отнема 4 часа.

Електрическият мотор отговаря на конкретен стандарт (EN 15194) - 250W, който поддържа до 25км/ч. Дисплей, монтиран на кормилото, предоставя информация на колоездача за състоянието на електромотора и позволява да се избере между три режима подпомагащи педалирането - икономичен, комфорт и спортен.

Oборудването включва 11-степенна Shimano Alfine (хъб) и въглероден колан Gates - вместо обичайна верига.

Но това не е всичко, електромоторът се активира или деактивира чрез сензори Magnetostrictive (технология, която се използва във Формула 1), които според въртенето на вътрешния лагер, предават информация в стотна от секундата, за оптимален комфорт на колоезденето. Поддръжката, която изискват е минимална.

За съжаление, няма производствен план в момента, но марката обяви, че ще продължи своето развитие в областта на иновативните решения за мобилност.

[Източник: Ford]

Прочетено 1873 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:27
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.