Сряда, 21 Септември 2011 11:04

Honda пуска порция инфо за своята електрическа концепция

От
Електрическа Honda EV Concept

Тези дни стана дума за електромобилния подход на японския автопроизводител Honda, на чийто щанд на Автосалон Франкфурт 2011 няма фойерверки, но от компанията дойде заявка за създаване на 'по-забавен' електромобил.

Все още без определено име, Honda EV Concept е разработена да отговори на ежедневните транспортни нужди на средния потребител и предлага същата петместна конфигурация като тази на популярната Honda Jazz...

Когато излезе на пазара през 2012 г., производствената версия на Honda EV Concept ще разполага с литиево-йонна батерия и коаксиален електромотор, 'придърпан' от FCX Clarity модела с водородни горивни клетки - ефикасен и мощен, но същевременно тих при високи скорости агрегат, поне според Honda, която казва още, че колата ще развива максимална скорост от 145 км/ч.

Коаксиален електромотор
Коаксиален електромотор

Друга ценна на този етап информация е за не толкова ценния (и стандартен в наши дни) пробег от 160 км, който според Honda обаче може да се удължава с помощта на новаторската система за електро задвижване с три режима, адаптирана от Honda CR-Z, за която ви разказахме в първата статия за концепцията.

Вероятно се досещате, че все още няма яснота за цената на Honda EV Concept, но при липсата и на пазарна дата неизвестните стават две.

elektrichseska-honda-fit-ev-concept-1 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-2 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-3 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-4 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-5 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-6 elektrichseska-honda-fit-ev-concept-7

eCars.bg

Прочетено 1308 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:23
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.