Print this page
Понеделник, 17 Октомври 2011 15:33

История на електрическата кола – документален филм на Renault

От
Над 110 години електромобилна история в документален филм на Renault

Че електрическите коли не са тук от ден и два е ясно, но колко хора предполагат, че историята им се простира над 100 години назад във времето? Толкова назад, че като се зачетете в Wikipedia ще се учудите колко отдавна електромобилът е започнал своето развитие. Сега, благодарение на усилията на Renault всеки ще може да хвърли поглед назад във времето и да види откъде 'извират' електроните, задвижвали първите електрически коли, много от които между впрочем са произведени във Франция...

С почти 50-минутен документален филм, Renault разкрива цели 110 години от историята на електрическата кола, отдавайки значимото на колекционери на стари електрически коли, електромобилни дизайнери и мисионери, без да пропуска закостенелите бензинови маниаци.

Филмът показва провалите на ранните електрически коли, фалшивата зора, предизвикана от петролната криза през 70-те и противоречивото пресоване на GM EV1. И накрая, с инвестираните от корпорации като Renault милиарди долари в нови електрически коли и от правителствата в инфраструктура, филмът показва защо този път ще бъде различно.

Приятно гледане!

От: Electric Vehicle News

Прочетено 2783 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:54
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.