Вторник, 18 Октомври 2011 08:30

Завръщане в бъдещето – изненадващо и 'електрическо' (видео)

От
Супер класиката от 'Завръщане в бъдещето' отново на пазара - този път в модерен електрически вариант

Някои неща просто са направени да подхождат на други по толкова естествен начин, че обезсмислят всякакви приказки. Oсвен това са толкова успешни и емблематични, че няма как да бъдат забравени. Всъщност, говорят ли ви нещо буквите DMC? Не, нямам предвид Run DMC. ОК, да опитаме със "Завръщане в бъдещето"? Това май вече звучи по-познато. Е, сигурен съм, че не всички помнят този невероятен филм, който неминуемо се сдоби с две продължения, но на повечето хора заглавието няма как да не напомня нещо. Ами това DMC? Да, става дума за супер колата от филма, произведена от култовата марка DeLorean, която както много други, като например Studebaker, надскочи своето време и не намери място в конвенционално настроеното съзнание на 'наше величество потребителя'...

Каква е причината да обсъждаме един стар филм и не особено успешна авто марка? Ами, електрическа. Да, няма майтап, през уикенда дизайнерите на легендарната кола от "Завръщане в бъдещето" изненадаха всички ни с първия електрически прототип на DMC-12. Всъщност, ако сте гледали някой от филмите за DeLorean, значи сте виждали огромните количества от складирани компоненти за така и не произведените предвидени бройки. Не знаем каква точно е съдбата на тези части, но дори и малко от тях да са запазени, това определено улеснява сглобяването на нов електрически вариант на супер чудото на 80-те.

Електрическо прераждане в стил 80-те
Електрическо прераждане в стил 80-те

След множество конверсии от различни компании и ентусиасти, сега в {tooltip}DMC{end-link}DeLorean Motor Company{end-tooltip} явно са решили да стартират производство на електрически DeLorean DMC-12 в сътрудничество с Epic.

Не изработихме познатата ви табличка-визитка за новия електрически DeLorean поради не особено голямото количество данни, достъпни на този етап, но ще се съгласите, че ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, 260 кс мощност, 450 Нм въртящ момент, максимална скорост от 200 км/ч и пробег от 160 км въобще не са за подценяване.

Изцяло в настоящето с електрически DeLorean и... iPhone
Изцяло в настоящето с електрически DeLorean и... iPhone

Дали емблематичният статус на колата или нещо друго е причина за това не знаем, но очакваната цена е между $90.000 и $100.000. С по-добри характеристики, Tesla Roadster също е на цена около $100,000, но дали няма да се намерят една камара желаещи да се сдобият с наистина добила култов статус кола и то в модерен, чист, електрически вариант, макар и от 2013 г. нататък? Бас ловим, че няма да са един и двама.

Ако не друго, поне видеото е за всички...

От: Tech Vehi

Прочетено 2872 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:53
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.