Print this page
Петък, 11 Ноември 2011 14:04

Honda с цели седем електрически концепции на Tokyo Motor Show

От
Такива електромобили си представя в бъдеще Honda

На предстоящото Tokyo Motor Show Honda ще демонстрира цели седем електрически модела от следващото си поколение electromotive концепции, включително дву-, три-, и четириколесни градски варианти, разработени за бъдещите градове, коли за среден и по-дълъг пробег и спортни модели...

Освен всичко това, като част от "Smart Mobility City 2011", тематичен проект на японската асоциация на автопроизводителите ({tooltip}JAMA{end-link}Japan Automobile Manufacturers Association{end-tooltip}), който ще бъде осъществен в рамките на автосалона, Honda ще покаже и усъвършенстван FCX Clarity електромобил с горивни клетки, EV-neo електрически скутер, EV-MONPAL електрически карт и Honda Smart Home System, която включва няколко разработени от Honda технологии за производство на енергия, като двигателно устройство за допълнително генериране на енергия и соларна система за намаляване на домашните и мобилни CO2 емисии. Honda ще демонстрира и своя прогрес в тестовите програми по разработването на тези технологии.

Honda AC-X Concept зареждаем хибрид
Honda AC-X Concept зареждаем хибрид

Ето накратко по нещо за Electromotive концепциите на Honda:

  • AC-X - Следващо поколение зареждаем хибрид с режими за задвижване с двигател за по-динамично шофиране или автоматичен за по-спокойно придвижване.

  • Micro Commuter Concept - Микро, футуристично електрическо градско превозно средство. Съвместната работа между мотоциклетното поделение на Honda и отдела за разработки и развитие на автомобили доведе до побирането на Motor Compo двуколесното електромобилче в този модел.

  • Small Sports EV Concept (пробно име) - Следващо поколение спортен електромобил, който доставя максимално удоволствие от шофирането при изключителни природосъобразни качества.

Мотоциклети:

  • Motor Compo - Компактно електрическо средство за градско придвижване, което предлага двуколесна маневреност, но е полезно и когато не е в движение. Този модел може да се вгражда в Micro Commuter Concept, с демонтируема батерия и възможност да се използва като зарядно устройство за ежедневни нужди.
  • E-Canopy - Следващо поколениe градко возило, разработено с монтирането на електромобилна система на триколесния скутер на Honda. В допълнение към личната употреба, това превозно средство може да се използва за доставки с монтиране на заден багажник.

  • RC-E - Електрическа версия на супер спортен мотоциклет; мощна и плавна возия, уникална за електрически модел с компактно шаси в 250cc клас.

Honda ще демонстрира и Townwalker, гъвкав продукт за градска мобилност, който може да се вгражда в кола чрез сгъване кормилото и седалката.

Сега всичко това е още под светлините на прожекторите, но наистина повечето автопроизводители вече отделят огромно внимание на електрическата мобилност и ние сме убедени, че след 2-3 години тя ще е навсякъде около нас.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 2173 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:37
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.