Print this page
Четвъртък, 17 Ноември 2011 12:27

Ford представя пътническа версия на електрическия Transit Connect

От
Ford Transit Connect Electric вече си има и пътническа версия

Ford Motor Company и Azure Dynamics Corporation, компанията, която електрифицира Ford Transit Connect, отиват едно ниво напред с модела, като представят пътническа версия на Ford Transit Connect Electric. Това наистина е логичната следваща стъпка за двете компании след първоначално демонстрираната електрическа версия на 'работягата' през декември 2010 г.

За да създаде Transit Connect Electric, Azure интегрира своята Force Drive електрическа задвижваща система във Ford Transit Connect XLT Premium Wagon. С водно охлаждана 28 кВтч литиево-йонна батерия от Johnson Controls, Transit Connect Electric е способен да измине от 85 до 130 км с едно зареждане, в зависимост от условията на шофиране и консумацията на енергия от прилежащи системи, а максималната скорост на вана е 121 км/ч. Е, не става за състезания или хвърчене по магистралата, но определено бива.

Пак с мотор, но електрически
Пак с мотор, но електрически

Зареждането на електрическия пътнически ван става обикновено за шест до осем часа както при повечето налични сега на пазара електромобили, а зарядният порт е разположен на мястото, където иначе сипваме гориво - с две думи, тук изненади няма. Електрическата версия си е изцяло базирана на конвенционалната, но предлага несравнимо по-ниски оперативни разходи при много добра градска динамика и нулеви въглеродни емисии от директната работа (и разбира се изцяло, при зареждане с електроенергия, произведена от възобновяеми източници).

Със семейството - на 'електрическа' екскурзия...
Със семейството - на 'електрическа' екскурзия...

Ford и Azure Dynamics подсказват, че на този етап пътническият електрически Transit Connect ще е особено подходящ за комплекси като университетски, производствени и военни бази, здравни заведения и летища, където сервизните превозни средства се използват най-вече за изминаване на кратки разстояния.От представянето на модела през декември 2010 г. насам, са закупени над 450 Transit Connect Electric вана, които се използват от компании като AT&T, Канадски пощи, DHL, FedEx и Норвежки пощи. Не липсват и видео тестове на 'електро транзита', от които може да добиете по-добра представа какво може да очаквате, когато някой ден Moto Phoe започне да предлага електрически превозни средства на българския пазар. Ако се интересувате, обадете им се и попитайте. Колкото повече интерес има - толкова по-скоро ще стане Wink.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 1676 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:31
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.