Print this page
Понеделник, 21 Ноември 2011 08:55

Международно електромобилно споразумение – това е вече сериозно!

От
Съвместна работа по стандартизация и популяризиране на електрическите коли

Ново международно споразумение, подкрепено от Европейския съюз, САЩ и Япония може да улесни възприемането и масовото разпространение на електрическите коли. Две работни групи ще работят по две направления за ускоряване на възприемането на електромобилите в световен мащаб - регулация по отношение на безопасност и околна среда.

Инициативата е на Европейската комисия, {tooltip}NHTSA{end-link}National Highway Traffic Safety Administration{end-tooltip} и {tooltip}EPA{end-link}Environmental Protection Agency{end-tooltip} в САЩ и Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма в Япония, а споразумението е подписано в Женева миналата седмица...

Със съвместна работа по сближаване на регулациите и стандартите, засягащи електрическите превозни средства, групите се надяват да обърнат внимание върху намаляването на разходите чрез масово производство от страна на автомобилните компании, с което да се улесни разпространението и възприемането на електромобилите.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Антонио Таяни, отговарящ за индустрията и предприемачеството, коментира: "Това е критично важна стъпка в процеса на разработване и разпространение на електрическите коли. Регулаторното взаимодействие ще спомогне за увеличаване на пазарния потенциал за тази важна технология, с което ще се стимулира конкуренцията и по-устойчивия пътен транспорт".

Двете работни групи са отворени към всички държави, страни по тази договореност, включително Индия и Китай. Първата група ще работи по всички аспекти, свързани с безопасността на електрическите превозни средства и техните компоненти, включително батериите, както и обезопасяването на пътниците срещу електрошок по време на употреба, при презареждане или след катастрофа. Втората група ще разглежда възможностите за сближаване или обединяване на регулации и стандарти от различни точки на света.

Целта на двете групи е постоянно да обменят информация за настоящи и бъдещи регулации.

[От: The Green Car Website]

Прочетено 1336 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:30
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.