Събота, 10 Декември 2011 20:00

Дядо Коледа се модернизира – заменя шейната с електромобил от Opel

От
Дори за пълничкия Дядо Коледа има достатъчно място в електрическия Opel RAK e

GM си има свой Дядо Коледа, който любезно запознава с нас, та и ние да получим (информация за) някое подаръче. Неговата Снежанка в България - г-жа Люба Ганчева, PR мениджър Opel Southeast Europe: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - ни запозна (в официално съобщение) с намерението на добрия старец тази година обиколката за раздаване на подаръци да бъде не с познатата ни шейна - теглена от елени, а с безшумния, модерен и съвсем нов продукт от централата на Opel в Рюселхайм - електрическият RAK e.

Разбира се, Opel има сериозна ангажираност в електромобилния сектор, не само около Коледа, както се казва и в предоставената пресинформация. Концептуалният електрически RAKe беше представен на Автосалон Франкфурт 2011 като градски тип електромобил - с отлична маневреност, малък размер и с тегло само 380 кг!

Фактът, че е с нулево отделяне на вредни емисии, развива скорост до 120 км/ч и - според изчисления на производителя - 'харчи' по 1 Евро (тук си знаем - почти 2 лв) на 100 км пробег, гарантира сериозен интерес към RAK e.

"Засега новата „шейна” на Дядо Коледа е уникална концептуална разработка, но с Ampera, Opel вече започна да превръща бъдещето в реалност, произвеждайки електрически серийни коли. Opel пое лидерската роля в областта на електрическата мобилност, точно когато марката навлиза в своя 150ти рожден ден - през 2012 година. Opel Ampera е първият електромобил от европейски производител, който може “да отиде навсякъде и по всяко време” и има общ пробег 500 км. Седанът с пет врати предлага простор за четирима възрастни, като в същото време осигурява екологичен транспорт на подаръци, чиято големина и Дядо Коледа би оценил." Smile- се казва още в официалното писмо от автопроизводителя.

Дамата става, за да отстъпи място на Дядо Коледа, който ще ползва електрическата й кола Opel RAK e, за да разнесе подаръците тази година...отзад е джуджето, може би?
Дамата става, за да отстъпи място на Дядо Коледа, който ще ползва електрическата й кола
Opel RAK e, за да разнесе подаръците тази година... отзад е джуджето, може би?

Очертава се формиране на нов клас електромобили, специфични за градско ползване, като в него ще се борят за потребителско признание електрическите Renault Twizy, коментираният тук Opel RAK e, моделите на Toyota Auto Body - B Com и C Com, както и доста други, съвсем нови модели. За нас, потребителите, това е добре дошло - имаме избор за всеки вкус; за градското движение е супер - по-малки задръствания (без шум и пушек), лесно намиране на място за паркиране; а за атмосферата е незаменимо...

[Източник: Прес съобщение Opel България]

eCars.bg

Прочетено 2751 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:01
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.