Print this page
Понеделник, 12 Декември 2011 18:00

Австралия – за акулите и операта знаем; а електромобилите им?

От
Модерен, агресивен и еко - електрическият Varley evR-450, Made in Australia

Известно е, че австралийските вълни са сред от най-големите из световните морета и океани, но сега добавяме и нова, 'зелена' - един от най-старите производители на превозни средства в Австралия, демонстрира модерна мисъл за бъдещето и разкри намерението си за производство на електрическа суперкола.

Varley Electric Vehicles - подразделение на групата Varley за електрически превозни средства, стартира изграждането на модела evR-450, за да отбележи 125-годишнината на компанията.

Супер-електромобилът ще е първият по рода си, демонстриращ електрическа технология за задвижване, която е проектирана и произведени в Австралия. Това е ръчно изработен електромобил, разположен на спортно, алуминиево шаси, предлаган с изцяло електрическо AC задвижване, литиево-йонна батерия с 24 кВч мощ и солидна електроника.

Електромобил-кабрио: само си представи, караш си със 150 и чуваш птичките край пътя
Електромобил-кабрио: само си представи, караш си със 150 и чуваш птичките край пътя

Силни характеристики на електрическия Varley: двойка АС електромотори с въглеродни ядра без желязо в тях, произведени от Ultramotive Technologies, осигуряват динамично ускорение, висока производителност и гъвкава маневреност. EvR може да ускори от 0-100 км за 3.8 секунди и има максимална скорост от 180 км/ч.С едно 8-часово зареждане на батерията, може да се изминат 160 км.

Премиерата ще си има предпремиера: Varley ще представи друг, 'по-мек' вариант, известен като evS-450 през януари 2012 г., който ще развива максимална скорост от приблизително 160 км/ч и ще достига от 0-100 км за 4.6 секунди. Упс, да, воланът е отдясно. Дано предвиждат нещо и за 'левичари' Cool

Прототипът е в жълто, но за България ще поръчваме други, да не се бъркат с таксита
Прототипът е в жълто, но за България ще поръчваме други, да не се бъркат с таксита

eCars.bg

Прочетено 2029 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 08:59
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.