Print this page
Сряда, 21 Декември 2011 13:51

Renault oтваря инфо център за електромобили, познайте къде :)

От
Renault Z.E. инфо център за електромобили

Renault е първият автопроизводител, който от следващата година ще предлага пълна гама електромобили в Европа и точно на френската компания приляга да отвори първия Renault Z.E. (Zero Emission) център във френския град Булон Бианкур, който представлява нещо като промишлено предградие на Париж, но същевременно е областта с най-висок доход на глава от населението (€28,742 при около 110,000 жители) във Франция. Ако се чудите защо точно там - в зоната има заводи на Renault и един остров с електромобилна писта...

Целта на центъра е да демонстрира на всеки посетител Z.E. серията и свързаните с нея технологии, като част от сериозните амбиции на Renault по отношение на електрическата мобилност.

Renault Z.E. центърът е базиран на концепцията на потребителско пътешествие: топло посрещане, кратко запознаване с екосистемата на електрическите превозни средства (състояща се от кола, батерия, зарядна инфраструктура и нови услуги); образователна обиколка на центъра и възможност за тест драйв на Kangoo Z.E., Fluence Z.E. и Twizy на специално пригодената за електрически коли писта на острова Ile Seguin по средата на Сена. Последната част от програмата е дискусионна сесия, която дава възможност на Z.E. специалистите да съберат отзиви от посетителите.

От януари 2012 г. центърът ще отвори за посетители и за мрежата за продажби на Renault, с възможност за резервиране на тест драйв онлайн, по телефон или директно в центъра.

Направо си прилича на зелено електромобилно градче
Направо си прилича на зелено електромобилно градче

Хей, ама това е във Франция Cool. Ами България? Нямаме информация за такива планове на Renault у нас, но пък очакваме продажбите на Fluence Z.E. да стартират у нас някъде от лятото на следващата година. Междувременно даваме нашия принос като продължаваме да работим по elektromobili.bg, който ще играе ролята на информационна платформа за електрическата мобилност и обучаващ/популяризиращ портал за електрически превозни средства, с онлайн кампания, която ще обявим съвсем скоро и която ще прерасне в нещо друго, но за него ще говорим в началото на 2012 г. Smile.

[Източник: Прес съобщение]

Прочетено 1642 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:54
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.