Четвъртък, 12 Януари 2012 11:00

Pininfarina Cambiano спортен еко седан ще дебютира през март

От
Само толкова показаха дизайнерите на Pininfarina, представяйки (намеквайки) за новия еко-модел Cambiano

Италианската дизайнерска къща Pininfarina е известна най-вече с работата си за компании като Ferrari, но също така работи по свои собствени концепции от време на време. Ето една доста интересна, при това еко разработка, която ще бъде показана на автомобилното изложение в Женева през март...

Според Pininfarina (споделено пред Autoweek) новата концепция, наречена Cambiano - на града, в който се базира компанията, е описана като "спортен еко седан".

Това е някакъв намек, за високо-технологичен, ниско-емисионен задвижващ мотор за Cambiano - вероятно електрически - като при Tesla Model S или ще е зареждаем хибрид...или електромобил с удължен пробег, предпочитан от компании като Fisker със своята Karma.

Pininfarina пояснява още, че "еко" наименованието на автомобила касае и конструирането на колата, както и метода й за задвижване.

Cambiano ще отбележи две годишнини за италианската дизайнерска къща - 30 години от дейността на стил-тунинг центъра, базиран в Камбиано, Италия и 10 години от инженерния център.

Допълнителни снимки на Cambiano ще се появи през следващите няколко дни на страницата Pininfarina във Facebook. И разбира се, очакваме женевското авто-изложение, за да добием пълна представа за еко-идеята на италианските корифеи.

{От: Green Car Reports]

Прочетено 12991 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:35
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Още от тази категория: « BMW обяви цената на ActiveHybrid 5