Петък, 20 Януари 2012 21:59

България – нов президент, FIAT – нов президентски... електромобил

От
Електрически ФИАТ Е500 LimoPresidential

В България вече си имаме нов президент, но в представите ни за президентски държавни коли вероятно най-често виждаме нещо от сорта на Cadillac-лимузината на президента Обама, която мнозина познават като...The Beast.

Сега обаче една италианска компания за производство на лимузини е решила да промени представата за президентска лимузина, с изцяло електрическо 'представително возило', на базата на скромния FIAT 500. Представяме ви Castagna Milano и LimoPresidential, на разположение за поръчки от претенциозните (или 'подплатени') купувачи...

С комбинирането на два електромотора 'електро лимузината' може да достигне максимална скорост от 160 км/ч, а батерията има достатъчно капацитет за 'разхождане' на 'височайши особи' на разстояния до 250 км. Ммда - с електро лимузина нещата са със сигурност са по-различни (и чисти).

Два пъти по-дълъг от стандартния FIAT 500, изцяло електрическият LimoPresidential обяснимо губи част от маневреността на оригинала, но вероятно е по-пъргав по неравен терен от бронирания Cadillac на президента Обама.

Е, дългият електро FIAT 500 няма свойствата на 'поръчковия звяр', като бронирани стъкла, защитено срещу взрив шаси, специални гуми и разни други защитни механизми, но пък е много шик.

Цената за изминаване на 250 км на електроенергия с лимузина, обаче, подхожда на самия тип превозно средство и макар в случая да има разнообразие от версии, като допълващите LimoPresidential, LimoCity и LimoSun, едва ли наоколо ще загъмжи от екстравагантни електро возила.

Но какво пък, малко съботна разтуха не е излишна Wink. Пък и кой знае, може да се намерят доста клиенти...

eCars.bg

Прочетено 1496 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:19
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.