Print this page
Понеделник, 30 Януари 2012 19:15

'Малък сечко' не стряска електро колите... като Nissan Leaf (видео)

От
Nissan Leaf в необичаен, снежен тест

Тази зима най-сетне си припомнихме какво е сериозен сняг, а тези дни се адаптираме и към сериозен студ... Ето например, тази сутрин термометрите в София отчитаха -17?С, подобно е и положението в цяла Европа. Лошо време и за хората, и за машините - в частност, и за електрическите коли. Или може би не?!

Заради опасения и коментари, че Nissan Leaf може да не е много добро превозно средство при по-студен климат, автомобилният производител се амбицира да докаже, че това не е вярно. Наскоро  няколко десетки журналисти бяха поканени в Шибецу, Хокайдо в северната част на Япония, за провеждане на специален, 'снежен' тест на модела.

Начинанието е полезно и интересно, представящо някои интересни подробности. Например, батерията на Leaf може да поддържа работната температура безпроблемно, въпреки 'хладничките' - 9?C. Също така, Nissan представи и разработка на нова, по-ефективна система за отопление на купето, чийто основен плюс е възможността за затопляне на пътниците, без допълнителата консумация на ток да влияе на пробега на електромобила.

Журналистите са се впечатлили и дори изненадали от динамика и поведението на Leaf в хлъзгави условия. С ниския център на тежестта, разпределението на теглото и контролът на сцепление, електромобилът показва доста приемливи характеристики и се представя отлично. Е, случва се и да събори колче от маркировката на теста, но тук 'вината' се разпределя между колата и нейния водач Laughing.

Вижте клипа, заснет по време на теста и се доверете на електромобил за зимата - дори при много минусови температури.

Прочетено 1437 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:09
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.